Blackjackboken.se

För dig som vill veta mer spelet Blackjack

Ibland så måste man ha tag i pengar snabbt, för att kunna delta i en pokerturnering, ta del av en bonus på en spelsajt, eller helt enkelt för att jul eller någon annan högtid står för dörren och presenter, mat och/eller alkoholhaltiga drycker ska införskaffas.

Undvik SMS-lån

Det första många tänker i en sådan situation är att de ska ta ett SMS-lån, men det bör man undvika. SMS-lån har mycket höga effektiva räntor, som på olika sätt döljs i reglerna och villkoren. Det finns alltid en liten risk att du inte kommer att kunna betala tillbaka, och det kommer i så fall att stå dig dyrt. Undvik därför denna lösning in i det sista.

Pantbanken

Pantbanken är ett bättre alternativ. Där pantsätter du ett föremål som en klocka eller ett musikinstrument, och får låna en summa pengar mot denna pant. Inom en viss tid, vanligen tre eller fyra månader, ska du sedan lösa ut ditt föremål, och om du inte kan betala den summa som krävs säljs föremålet, och du får en del av den summa som det sålts för. Detta innebär att du inte kan göra en ekonomisk förlust, åtminstone inte i reda pengar.

Kreativa sätt att få in pengar

Andra sätt att få in pengar är att sälja saker på Blocket, Tradera eller någon annan liknande sajt. Om man har möjlighet att ligga ute med lite pengar kan man ibland köpa saker på en loppmarknad och sedan sälja dem dyrare på någon sajt. Det gäller bara att ha blick för vad som säljs under sitt rätta andrahandsvärde. Ett sätt är att lära sig vilka dyra märken som inte är så kända, och därför ofta underprissätts. En del, som har is i magen, tjänar pengar genom att köpa saker på en sajt, fixa till dem och sälja dem vidare på annat håll.