Blackjackboken.se

För dig som vill veta mer spelet Blackjack

Här på Blackjackboken är vi stora fan av allt som har med black jack att göra. Därför är vi även ett fan av bandet som fick sitt namn Black Jack av filmen med samma namn vilken hade Helena Bergström och Carl Kjellgren i huvudrollerna – som det nu görs en dokumentärfilm om.

Storspelaren avslöjar alla sina fusk i black jack och andra casinospel i en dokumentär från USA som vi tidigare skrivit om. Men här i Sverige har vi inte den typen av dokumentärer, även om man nu sänder en dokumentär om Black Jack – då man syftar till det svenska dansbandet som fick sitt genomslag tack vare filmen med samma namn som hade premiär år 1990. En film som också gjorde att skådespelarnas karriärer kickade igång på allvar efter filmens premiär. Men nu är det inte filmen man vill visa i den nya dokumentären utan bandet som både lånade sin musik till filmen och sedan fick sitt namn av den, nämligen: Black Jack.

I en intervju med Allehanda säger dokumentärfilmens skapare Jörgen Bodesand ochh man i spelfilmen fick se en uppumpad version av hur livet som resande dansband är, och att man i hans version får en inblick i verkligheten. Dokumentären visar nämligen vad som händer bakom scenen i kulisserna, hur turnélivet faktiskt är och hur vardagen egentligen ser ut för vad som kommit att bli ett av landets mest folkkära och kanske även mest kända band. Vad filmare valt att göra är nämligen att följa med bandet under ett år och under detta får vi se hur kärleken från fansen och till musiken fortfarande trots alla år är lika stark och närvarande. Så visst kanske det inte är lika exalterande som en dokumentär om spelet black jack kan nog den spelintresserade tycka – men för den som gillar allt som har någon koppling till black jack så kan denna ändå vara skön att se, om inget annat för att få en paus i spelandet.