Blackjackboken.se

För dig som vill veta mer spelet Blackjack

För många är spel mycket mer än en rolig hobby, det är nämligen ett yrke. Men att ha spel som yrke är inte så lätt och roligt som det kanske låter. Faktum är att man måste ta hand om sig och lägga mycket tid på sin fysik för att förbättra sin mentala prestation.

3928381-men-placing-bets-at-poker-game

I ett tidigare inlägg här på sajten har vi skrivit om att man kan tjäna mycket pengar på spel och att många därför väljer att ha spelandet som ett yrke.

”Det händer nämligen förhållandevis ofta att folk faktiskt vinner mycket pengar, och därmed är det heller inte sällan som folk faktiskt har spelande som yrke, även om poker kanske är vanligare än casino, slots och så vidare.” Läs mer.

Svenskt pokerproffs

Just att ha poker som yrke kanske känns oseriöst, men faktum är att det finns riktigt duktiga pokerproffs i Sverige som spelar spelet på heltid. Så sent som förra året var det faktiskt en svensk som tog hem VM i poker i Las Vegas. Svensken heter Martin Jacobson och i och med sin vinst kunde han flyga hem med 74 miljoner kronor på kontot.

Lever sundare

Man kan fråga sig hur mycket tid det faktiskt går åt att jobba som pokerproffs. I princip borde det ju bara vara att lära sig spelet och sedan träna en del på det. Men nuförtiden är pokerspelare väldigt måna om sin hälsa och många ägnar mycket tid åt så kallad ”biohacking”. Begreppet innebär att man går ifrån den tidigare kulturen då man satt vid datorn hela nätterna och åt kakor och drack läsk, till att istället börja äta och leva bättre. Detta för att optimerade de mentala och fysisk prestationerna. (Källa)